Prijava korisnika

TRI PRINCIPA - PUT DO UNUTRAŠNJEG MIRA I RADOSTI POSTOJANJA

TRI PRINCIPA - PUT DO UNUTRAŠNJEG MIRA I RADOSTI POSTOJANJA

TRI PRINCIPA - PUT DO UNUTRAŠNJEG MIRA I RADOSTI POSTOJANJA

Autor: Ian Watson

Godina izdanja: 2014.

Izdavač: Simillimum

Porudžbina preko e-maila:
simillimumbgd @ gmail.com

Ian Watson je boravio u dva navrata u Beogradu u Udruženju za širenje i unapređenje klasične homeopatije "Simillimum". Ianova životna strast za alternativne pristupe isceljenju i ličnoj transformaciji je počela sa njegovim istraživanjem biljne medicine i cvetnih esencija, dok je još bio tinejdžer. On je nastavio putem refleksologije, radionike i homeopatije, i postao internacionalno poznat kroz homeopatske knjige i inspirišuće seminare. 1993. osnovan je Lakeland College, kao izraz njegovih ideja da učenje isceljujućih sposobnosti mora da ide uporedo sa unutrašnjim razvojem terapeuta. Ian je konstantno bio okrenut prema pionirima u drugim oblastima koji su razvijali inovativne jednostavne i snažne načine da olakšaju proces isceljenja. Prepoznavajući važnost emocionalnog oslobodjenja kao važne komponente samo-lečenja , on je učio Šen terapiju, razvijenu od strane Richard-a Pavek-a, a kasnije u Procesu putovanja – TM u radu sa Brandon-om Bays-om. On je takodje proširio učenje Joseph-a Campbell-a, Carl-a Jung-a, Marion Woodman, R.D. Lainga, Milton Ericksona i mnogih drugih koji su dali doprinos našem razumevanju fizičkog , emocionalnog i psihološkog dobrog stanja. Ian je mnogo putovao i bio privilegovan da radi individualno i sa grupama u celom svetu. Takodje je istraživao spiritualne i mistične tehnike i zapadne i istočne tradicije, od starog veka do današnjih dana.

Njegova vizija lečenja je jasna u ovom izvodu iz njegove knjige «Tao Homeopatije»: «Pravo lečenje uključuje rast u svesnosti, otvaranje u svesnosti i povratak u sebe. Sve drugo je oslobadjanje od simptoma». Od prestanka homeopatskog kliničkog rada i rada u The Lakelland College-u, Ian je nedavno počeo da daje konsultacije klijentima koji su zainteresovani da se dublje pozabave svojim sopstvenim razvojem. Njegov rad je sada zasnovan na jednostavnim premisama koje mi svi imamo u sebi. Sve što nam treba je naš sopstveni razvoj i isceljenje, i on ima ulogu onoga ko nam pomaže da se setimo i iskusimo sebe. Ian drži regularne programe i seminare i takođe radi i privatne konsultacije onima koji su predani svom sopstvenom razvoju, i osećaju se spremnim da uzmu veću odgovornost za sopstveni proces isceljenja. Ključne teme Ianovih seminara su svesna transformacija, lični razvoj i samoisceljenje. Većina seminara prilagođena je profesionalnoj, poluprofesionalnoj ili laičkoj publici sa fokusom na homeopatiju. Sada se bavi terapijom zasnovana na "TRI PRINCIPA"

Napomena: Udruženje za širenje i unapređenje klasične homeopatije ”Simillimum”, na osnovu svoje programske statutarne koncepcije, u svrhu edukacije, a ne komercijalnog plasmana, objavljuje povremeno edukativni-nastavni materijal za potrebe učenja klasične homeopatije.