Prijava korisnika

ODRŽAVAJMO STVARI JEDNOSTAVNIM

ODRŽAVAJMO STVARI JEDNOSTAVNIM

ODRŽAVAJMO STVARI JEDNOSTAVNIM

Autor: Džonatan Šor

Godina izdanja: 2012.

Obim: 75 strana, A4 format

Porudžbina preko e-maila:
simillimumbgd @ gmail.com

KRATKA BIOGRAFIJA PREDAVAČA

Džonatan Šor (Jonathan Shore), doktor medicine, diplomirani homeopata (titula najstarijeg fakulteta za homeopatiju u SAD – AIH American Institute of Homeoapthy), član Homeopatskog fakulteta u Velikoj Britaniji (Faculty of Homeopathy)

Dr Džonatan Šore rođen je 6. avgusta 1943. godine u Kejptaunu (Južna Afrika). Godine 1968. je završio medicinski fakultet u Kejptaunu. Nakon 4 godine bolničke prakse, posvećuje celu jednu deceniju učenju mnogih disicplina uključujući akupunkturu, Tai Či Čuan, masažu, Jungijansku psihologiju, Geštalt terapiju, bioenergiju, radiesteziju, iridologiju, herbalnu medicinu, Bachove cvetne esencije, terapija bojama i rolfing. Godine 1982. godine imenovan je za kliničog i izvršnog direktora Holističkog instituta za zdravlje i nutricionizam u Mil vejliju, Kalifornija, jedan od prvih takvih institucija u SAD. Neprestano je počeo još 1983. godine da podučava ceo svet. Držao je intenzivno obuke pre svega na svom matičnom fakultetu Hahnemann College of Homeopathy preko 15 godina, a njegova predavanja su uključivala seminare u Australiji, Austriji, Bugarskoj, Kanadi, Češkoj, Japanu, Engleskoj, Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Gvatemali, Holandiji, Meksiku, Novom Zelandu, Norveškoj, Poljskoj, Rumuniji, Škotskoj, Južnoj Africi, Španiji, Švajcarskoj i sada u Srbiji. Dobio je 1992. godine nagradu počasnog člana Fakulteta za homeopatiju u Engleskoj. On je i predsednik uredništva i bivši glavni i odgovorni urednik prestižnog časopisa Journal of the American Institute of Homeopathy. Autor je ili koautor mnogih publikacija a svakako je istorijski najznačajnija publikacija u 10 tomova «Collected seminars» koja je urađena sa Rodžerom Morisonom i drugim poznatim homeopatama tokom 90-tih godina prošlog veka. Zajedno sa Anikom Hogland i Džudi Šribman, godine 2004. publikuju suštinski važan rad «Ptice – Homeopatske remedije iz ptičjeg carstva» koja je postala standardna referenca za ptičje homeopatske lekove. Usput, aktuelna generacija V godine studija školske 2011/2012 pri «Simillimumu» radi zajednički projekat iz oblasti lekova iz ptičjeg carstva koji će biti objavljen u formi monografije. Džonatan Šor objavljuje brojne članke koje publikuje u prestižnim homeopatskim časopisima kao što su British Homeopathic Journal, Homeopathic Heritage, Journal American Institute of Homeopathy, Links, Similimum i drugi. Neke od poznatijih njegovih publikacija su:

Tracking the Simillimum - with discussion on Evaluation, Analysis & Comparisons of Various Drugs
Materia Medica with a Difference
Pediatric Case Taking and Prescription
Remedy Action and Second Prescription
The Art of Prescription.

Napomena: Udruženje za širenje i unapređenje klasične homeopatije ”Simillimum”, na osnovu svoje programske statutarne koncepcije, u svrhu edukacije, a ne komercijalnog plasmana, objavljuje povremeno edukativni-nastavni materijal za potrebe učenja klasične homeopatije.