Prijava korisnika

ARHETIPOVI U HOMEOPATIJI

ARHETIPOVI U HOMEOPATIJI

ARHETIPOVI U HOMEOPATIJI

Autor: Andreas Bjorndahl

Godina izdanja: 2015

Meki povez

Obim: 103 stranice

Izdavač: "Simillimum"

Porudžbina preko e-maila:
simillimumbgd @ gmail.com

Andreas N. Bjørndal radi kao homeopata već 35 godina, predaje na Norsk Akademi for Naturmedin, NAN (Norveška akademija za prirodnu medicinu) od 1987. godine. Danas je na mestu rukovodioca Akademije. Andreas N. Bjørndal promoviše homeopatiju kroz svoj politički angažman, poboljšanje standarda u edukaciji. Objavljuje članke, učestvuje u debatama na TV-u, radiju i dnevnim novinama. Član je i predsedavajući komisija i strukovnih udruženja pri Norveškoj vladi. Kao predsedavajući norveške homeopatske lige (NHL) započeo je rad na unapređenju edukacije u homeopatiji, što i danas radi u saradnji sa ECCH, ICCH (čiji je takođe jedan od osnivača). Uzeo je udela u formiranju ENHE (The European Network for Homeopathic Educators) – Evropska mreža edukatora u homeopatiji. Koristeći svoju dugogodišnju praksu razvio je: Sistematski model 9 mijazama, Kvalitativnu tematsku tehniku analize, Klasifikaciju pacijenata prema arhetipskoj tipologiji sa podelom lekova, Arhetipsko poglavlje u MIND sekciji repertorijuma, Novi detaljni set kriterijuma za procenu Dynamisa, Unificarani model procene smera izlečenja. I dalje razrađuje razumevanje periodnog sistema, zasnovanog na kvantnim brojevima i arhetipovima. Takođe se bavi proučavanjem biljaka i drugih familija zasnovano na arhetipovima i evolucionim principima.

Pored homeopatije bavi se izučavanjem starih kultura i njihovih medicinskih sistema, naročito njihovim sagledavanjem sveta, konceptualizacijom i simbolikom. Posebno interesovanje ima za Tradicionalnu kinesku medicinu, Kabalu i Egiptologiju.

Podučavao je u mnogo različitih zemalja i inspirativni je predavač sa sposobnošću da kompleksne teme učini lakim za razumevanje.

 

Arhetipovi u homeopatiji

Kako poboljšati preskripciju i doći do simillimum-a?

Na ovom seminaru Andreas će vam prezentovati različit pristup arhetipovima, principima arhetipskih kategorija i upotpuniti prezentaciju sedam osnovnih arhetipova. Arhetipove koristimo stalno, ali najčešće nismo svesni toga. Arhetipovi su simboli koja se nalaze iza našeg razmišljanja, iza koncepata, iza načina na koji opisujemo homeopatske preparate i pacijente. Kada naučite arhetipove, uzimanje slučaja, analiza i razumevanje postaju mnogo lakši. Naučićete kako da primate slučaj, uradite diferencijaciju i odlučite se za simillimum. Koristeći arhetipski pristup značajno ćete poboljšati svoju sposobnost da dođete do srži slučaja i srži homeopatskog preparata. Moći ćete lako da se odlučite i eliminišete pogrešne lekove u repertorizaciji. Ako tražite Natrium muriaticum, Kalium carbonicum, Carcinosin i Arsenicum album, lako ćete razumeti da su oni mnogo lakši za razumevanje ako ih uporedite sa Pulsatilla-om ili Barita-om. Prvi arhetipski poseduju kvalitete kao što su kontrola, odgovornost, dok su drugi detinjasti i traže pažnju. Ipak oni predstavljaju nesvesni deo onih drugih. Prvi imaju potrebu da postanu kao drugi i obratno-u procesu izlečenja. Ovo je samo primer onoga što je potrebno lečiti u datom slučaju i kako postići progres u tom procesu. Arhetipovi čine homeopatiju preciznijom, lakšom i “zabavnijom”. Oni poboljšavaju rezultate a pomažu da tačno znate kada lek “ne radi”.

Razumevanje arhetipova je ogromna pomoć u procesu učenja novih homeopatskih preparata i za njihovu grupnu analizu.

Napomena: Udruženje za širenje i unapređenje klasične homeopatije ”Simillimum”, na osnovu svoje programske statutarne koncepcije, u svrhu edukacije, a ne komercijalnog plasmana, objavljuje povremeno edukativni-nastavni materijal za potrebe učenja klasične homeopatije.